2 Euro Mier – Portugalsko

6. novembra 2023 Vypnuté Od Peter Klačanský

V každom srdci dieťaťa a dospelého drieme túžba po mieri, symbol večného ideálu, ktorý je oslavovaný počas sviatkov a je stredobodom posolstiev lídrov celého sveta. No napriek týmto silným odkazom, skutočný celosvetový mier zostáva neuchopiteľnou perleťou na obzore ľudstva.

V časoch, keď je mier otázkou rokovaní a diplomatických stretnutí, prichádza jedinečná spomienková eurominca, ktorá prináša mier do každej peňaženky a zbierky. Na jej národnej strane sa nachádza umenie a remeselná zručnosť Josea Teixeiry, skúseného sochára v oblasti medailí a mincí, ktorý vyryl slovo “mier” v šestnástich oficiálnych jazykoch eurozóny. Tieto slová tvoria šestnásťramennú hviezdu okolo armilarnej sféry, znázorňujúcej Zem, a symbolizujú globálny snaženie o harmonickú spoluprácu.

Kde získať túto unikátnu euromincu?

Mincu môžete zakúpiť v našich kamenných obchodoch v Lisabone, Porte, Coimbre, alebo v našom internetovom obchode. Príležitosť vlastniť kúsok histórie prichádza s dátumom vydania 15. novembra 2023 a bude dostupná v rôznych prevedeniach: Proof, BNC, a štandardná kvalita.

Nominálna hodnota: 2 Euro

Prevedenie: Normálne

Limit emisie: 1.000.000

Cena: 2 €

Prevedenie: BNC

Hmotnosť: 8,5 g

Limit emisie: 7500

Cena: 10 €

Prevedenie: Proof

Hmotnosť: 8,5 g

Limit emisie: 7500

Cena: 18 €